Omega 3
Omega 3 je živina, kterou potřebují téměř všechny buňky v těle ke správnému růstu a fungování. Omega 3 dodávají tělu energii a mají mnoho funkcí v srdci, mozku, očích, cévách, plicích, imunitním systému a endokrinním systému (síť žláz produkujících hormony).
30 Kapslí, (Omega 3 mastné kyseliny: 460 mg, z toho EPA: 270 mg, a DHA: 190 mg) Omega 3 s ideálním poměrem EPA a DHA.
Referenční hodnota příjmu není definována.
Dobře podložené výzkumem,
Skladem
O Omega 3
Omega 3 jsou mastné kyseliny, které jsou složené z kyseliny eikosapentaenové (EPA) a kyseliny dokosahexaenové (DHA). Omega 3 jsou důležitou součástí buněčných membrán, které obklopují každou buňku ve vašem těle. Hladiny DHA jsou obzvláště vysoké v sítnici, mozku a spermiích. Omega 3 také dodávají tělu energii a mají mnoho funkcí v srdci, cévách, plicích, imunitním systému a endokrinním systému (síť žláz produkujících hormony). Lékaři doporučují užívat omega 3 lidem se srdečními onemocněními, revmatoidní artritidě, onemocněním očí a také ženám v těhotenství.
Omega 3 jsou esenciální tuky, to znamená, že si je tělo nedokáže vyrobit samo, ale musí je získávat z potravy. Mezi potraviny s vysokým obsahem omega 3 patří hlavně ryby a rybí olej, v menším množství jsou obsazeny v rostlinných olejích, ořechách (zejména vlašských), lněných semínkách, lněném oleji a listové zelenině. Optimální denní dávka omega 3 je mezi 500 - 1 000 miligramů denně. Nedostatek omega 3 je spojen s únavou, špatnou pamětí, suchou pokožkou, srdečními problémy, změny nálad a depresemi.
„Omega 3 považuji za jeden z nejdůležitějších doplňků stravy pro lidi v české republice. Doporučil bych ho užívat každému. V ČR nemáme stravu bohatou na omega 3, což nám dokazují i krevní testy, kde mnoho našich zákazníků má HLD cholesterol snížený, do kterého omega 3 patří.“
Omega 3 mastné kyseliny jsou klíčové pro zdraví mozku. Podporují správný vývoj mozku v prenatálním období a v raném dětství. Dále mohou přispívat k lepší kognitivní funkcionalitě, paměti a náladě u dospělých.
Omega 3 mastné kyseliny mají protizánětlivé vlastnosti, které mohou posílit imunitní systém. Pomáhají regulovat zánětlivé procesy v těle a podporují odpověď imunitního systému na infekce a viry.
Omega 3 mastné kyseliny jsou prospěšné pro zdraví srdce. Pomáhají snižovat hladinu triglyceridů a cholesterolu v krvi, což může přispět k prevenci srdečních onemocnění. Dále podporují zdravou srdeční funkci a regulují srdeční rytmus.
Omega 3 mastné kyseliny jsou důležité pro energetický metabolismus v těle. Pomáhají přeměňovat potravu na energii a podporují optimální fungování buněk a tkání. Dostatečná hladina omega 3 mastných kyselin může přispět k větší vitalitě a vyšší úrovni energie.
Výzkum a provedené
studie.
Počet provedených studií
6
Roky studia
2004-2016
Omega-3 z ryb byla důkladně prozkoumána kvůli příznivým účinkům na srdce. American Heart Association doporučuje jíst tučné ryby, nejméně dvakrát týdně. Tučné ryby jako losos, makrela, sleď, pstruh, sardinky a tuňák mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin.*
Počet provedených studií
5
Roky studia
2006-2016
Omega-3 mastné kyseliny byly klinicky studovány z hlediska jejich přínosu pro zdraví očí. Omega-3 podporuje zdraví očí zejména ve vysokých dávkách.*
*Tento vědecký výzkum je určen pouze pro informační účely. Uvedené výsledky se nemusí nutně projevit u všech osob. Mujvit poskytuje tyto informace jako službu. Tyto informace by neměly být používány, jako doporučení na konkrétní produkty. Jedná se o doplněk stravy, a tudíž tento produkt není náhradou pestré a vyvážené stravy.